Vakantie in Malindi is fantastisch! Malindi is een voormalig vissersdorp en een van de oudste plaatsen aan de Oost-Afrikaanse kust. Samen met Diani Beach is Malindi de belangrijkste vakantieplaats aan de Keniaanse kust. Malindi leent zich uitstekend om een strandvakantie (ook met kinderen)  te combineren met fantastische excursies.(zie onder Things to do in Malindi)

Aan het strand kun je zwemmen, zeilen, surfen, snorkelen, parasailen, jetskien, scubadiven en wadlopen. Even geen zin in het strand of zwembad? Maak kennis met de lokale bevolking en leer meer over de historie van Malindi in het plaatselijke museum of bezoek de ruines van Gede. Of laat uw kinderen de alligator farm zien of het Vogel park. Bezoek het weeshuis van Blessed generation en doe vrijwilligerswerk of ga mee op outreach. En vergeet de safari niet die u vanuit Malindi uitstekend kunt maken.

Malindi vroeger en nu Vroeger werd er volop handel gedreven met China, India en de Arabieren waardoor Malindi voor die tijd een rijke stad was. Tot op heden is Malindi dan ook een multi-culturele plaats. Vasco da Gama bezocht in 1498 als eerste Europeaan Malindi en stichtte er een handelspost. Een kalkstenen pilaar met kruis, aan de ingang van de baai waar hij aankwam, herinnerd aan zijn bezoek. Naast de pilaar staat een Portugese kapel met diverse graven. Ook Ermest Hemingway bezocht regelmatig Malindi om te gaan diepzeevissen. Eind jaren ’20 kwamen Europese kolonisten al vakantie vieren en in 1932 werd het eerste hotel geopend. Vanaf de jaren ’60 werd Malindi een echte vakantieplaats die geliefd werd vanwege de prachtige stranden, de vele watersportmogelijkheden en de gastvrije bevolking. In de smalle straten zijn veel winkeltjes te vinden en er is een markt. Verder zijn er diverse restaurants en bars, goede hotels, discotheken, een casino, nachtclubs, moskeeën, winkels en een golfbaan. 

Vakantie Malindi Een onvergetelijke ervaring!